ВМРО: Общината е в тежко финансово състояние
ВМРО: Общината е в тежко финансово състояние / DarikNews.bg, архив

Като незадоволително определиха управлението на кмета Живко Тодоров от местната структура на ВМРО. Според тях община Стара Загора е пред фалит, а ръководството има хазартно отношение към парите на старозагорци.

„Общината е в много тежко финансово състояние. Актуалният въпрос не е дали ще фалира, а кога. В момента обслужва 12 кредита, които е взела при незнайно какви условия. Догодина ще трябва да бъдат взети още кредити. Питаме се дали обслужването на кредити става за сметка на данъците и таксите", коментира общинският съветник от ВМРО Николина Горова.

Тя допълни, че кредитът за пазара ще се изплаща до 2025 година. Проектът е изработен по време на предишния мандат.
„Тогава бе казано, че ремонтът ще струва един милион и половина лева, кредитът обаче е в размер на 2 милиона и 800 хиляди лева", коментира Горова.

Тя допълни, че ще бъде изпратен сигнал до финансовата инспекция за информация какви кредити са вземани от община Стара Загора и при какви условия.

Николина Горова каза още, че многократно е задавала официални въпроси към кмета - повече от 50 питания, част от които са с неясни отговори, а на други въобще не е отговорено.