„Вкусната дружина
„Вкусната дружина / DarikNews.bg, архив

Европейския информационен център Европа Директно - Стара Загора и РИОКОЗ организират кампания за здравословно хранене под наслов „Вкусната дружина".

През цялата седмица в различни старозагорски училища, децата представят презентации, информационни табла, песни и други инициативи, обединени около идеята за здравословното хранене и борбата срещу затлъстяването.

На 3 декември от 12:30 в Регионалната библиотека „Захари Княжески" ще бъде поставен финалът на кампанията. В рамките на един час ученици от Начално училище „Димитър Благоев", Второ основно училище „Петко Славейков", СОУ „Железник" и СОУ „Иван Вазов" ще представят на своите връстници разбирането си за здравословното хранене.

Кампанията „Вкусната дружина" ще посети и големите градове от Старозагорска област - Казанлък, Чирпан, Раднево и Николаево. Това ще се случи до края на следващата седмица, когато ще приключи съвместната обиколка на Европа Директно - Стара Загора и РИОКОЗ - Стара Загора.

Всяко дете - участник или зрител, ще получи брошура, съдържаща най-важната информация за здравословния начин на живот. Тя е изготвена от Европейската Комисия, която е инициатор на кампанията „Вкусната дружина" във всички държави от Европейския съюз.