ВКС възстанови на поста бившия шеф на  РИОСВ Стара Загора
ВКС възстанови на поста бившия шеф на РИОСВ Стара Загора / netinfo

Бившият началник на РИОСВ Стара Загора Нанчо Видев е депозирал заявление в Министерството на околната среда и водите за възстановяване на работа, на база Решение на ВКС .
За Дарик самият Видев заяви, че утре 18-ти юни, ще депозира същите документи и в РИОСВ Стара Загора . Решението на ВКС по казуса не подлежи на обжалване.
Заповедта за назначаването на Видев на поста, се очаква в рамките на 2-3 дни.
Утре изтича 14-дневният срок, в който според решението на ВКС Видев следва да бъде назначен на поста, от който бе освободен на 1-ви декември 2010 година с мотив, че ще се провежда конкурс.
Впоследствие бе проведен конкурс, спечелен от настоящата началничка на РИОСВ инж. Пенка Начева. Видев обжалва резултатите от конкурса, както и самата конкурсна процедура.

Повече от две години заведеното от него дело бе обект на СГС, СРС и ВКС. Съдебният състав на ВКС, гледал казуса реши, че Нанчо Видев следва да бъде възстановен на поста.
Според Видев, зад освобождаването му стои лична и дългогодишна вражда с бившата зам. еко министърка в кабинета „Борисов" Евдокия Манева.

След освобождаването му в негова защита се обявиха редица неправителствени еколоогчини организации, сред които „ Зелени Балкани", „Екоцентър „ Стара Загора и други. Кметове от общини в региона, обслужван от РИОСВ Стара Загора също се обявиха в защита на бившия началник на РИОСВ и настояха пред тогавашния премиер Бойко Борисов за неговото възстановяване.