Вики от Вокална студия „Искрица във „Всяка неделя
Вики от Вокална студия „Искрица във „Всяка неделя / Ивайло Каравастев


8 годишната Виктория Налбантова от Казанлък ще е най- малкият участник в предаването „ Всяка неделя" утре и най- малкият събеседник на Кеворк Кеворкян.
Вики, както я познава града, е част от талантливото съзвездие възпитаници на музикалната педагожка Стефка Денева, ръководител на ВГ „Искрица" към НЧ „Искра - 1860" в Казанлък.

Малката Виктория, която изпълнява една от емблематичните песни на Елица и Стунджи- „Вода", донесла 5-то място на страната ни на Евровизия 2007, ще има шанса тази неделя да я изпее отново за всички зрители на предаването. Тя ще участва в него заедно с Елица Тодорова, която и тази година ще е българското име на музикалния фестивал. За случайната среща с казанлъшкия талант, Елица разказа миналата седмица при гостуването си при Кеворкян.

Вики и Елица се срещат в края на март във Велико Търново, където възпитаничката на Стефка Денева участва във фестивал. Виктория иска автограф от изпълнителката на „Вода" , като споделя, че самата тя също пее тази песен. Помолена да покаже талант, Елица е възхитена от гласа на Вики и решава да я превърне в лицето на Евровизия по време на своята кампания за участието си във фестивала. „Намерих си копие от Казанлък", казва по -късно по повод срещата Елица. Като награда за таланта си и спомен от срещата, малката Виктория получава комплект палки от Елица.

8 годишната Виктория Налбантова пее от пет години във Вокална студия „Искрица" към Читалище „Искра". Носителка е на редица първи награди от национални конкурси в София, Пловдив, Стара Загора, Димитровград и други. С блестящите си изяви очарова жури и публика. Като награда за блестящите си изяви наскоро Вики получава и мечтан подарък от своя баща- професионален микрофон.


Още преди 3 години Вики прави и своя първи професионален запис в БНР. В репертоара на малкият талант от Казанлък са „ Детелини" на Лили Иванова, „ Вода" на Елица и Стунджи, „Арлекино" на Алла Пугачова, песни на Поли Генова.
8 годишната Виктория Налбантова е ученичка във втори клас в музикалната паралелка, с профил пиано в СОУ „Екзарх Антим Първи".