Викат собственика на „Ремотекс в социалната комисия
Викат собственика на „Ремотекс в социалната комисия / DarikNews.bg, архив

На следващо заседание на социалната комисия ще бъдат поканени собственикът „Ремотекс" Раднево, министрите на труда и социалната политика и на икономиката, представители на синдикатите и на работниците.

Това предложение направи председателят на комисията Корнелия Нинова след среща с работници, които не са получавали от месеци заплатите си, предаде БГНЕС.

Преди дни работници от завода за машиностроителна техника „Ремотекс" в Раднево излязоха на протест, защото не са получавали заплати от февруари.

На следващото заседание на социалната комисия ще бъдат поканени и представители на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол с информация какво се случва тази фирма след приватизацията й. „Защото проблемът не е от днес, това е много стар проблем с неизплащане на трудовите възнаграждения на хората и трябва да търсим генерално решение", обясни Нинова.

Според информацията, която е събрала комисията, Инспекцията по труда е направила 16 предписания на предприятието, наложила е 66 900 лв. глоба за неизплащане на трудови възнаграждения. Собственикът се оправдава с неизплатени пари от „Мини Марица Изток", но според информацията получена от комисията - всичко е платено. Това са 2 894 309 лв., които са преведени на два транша на 21 и 22 ноември тази година.