Велорали в края на май
Велорали в края на май / Община Стара Загора

В края на май е планирано да се проведе велосъстезание от много висок ранг, включено в календара на БКС. „Тогава в Стара Загора ще дойдат елитни състезатели, досега не сме правили състезание от толкова висок ранг", каза Николай Косатадинов от организатора „Велоклуб Зарата". Ще бъдат включени олимпийски дисциплини, трасето ще бъде затворено. „В бъдеще искаме да популяризираме този спорт, да създадем база, където да се развива ", каза Асен Асенов, гл. експерт „Спортни дейности" в общината.

Повече от 87 участници над 16 годишна възраст и 43 до 16 години се състезаваха в петото поред велорали за купа „Зарата". Състезанието бе проведено по специално трасе, включващо участъци от парк „М.М.Кусев", „Дъбрава", местността около село Борилово и финал в парка.

Победител в състезанието при големите е казанлъчанинът Тодор Ангелов, който миналата година завърши на второ място. Победителите при големите получиха парични награди, а малките купи и медали. За участниците бяха осигурени вода и сандвичи. „Всичко това стана възможно благодарение на помощта на спонсори и на общината", не скри Николай Костадинов. Той разкри, че ще разчита на Общината и в следващото изпитание.