Велчев: Спад на инфлацията и дефицита по текущата сметка
Велчев: Спад на инфлацията и дефицита по текущата сметка / netinfo

Икономическата система на България се ръководи от по-обективни неща от мнението на Европейската комисия, по тази причина едва ли можем да очакваме големи изненади в доклада на Комисията през юни.
Това заяви в Казанлък бившият министър на финансите и настоящ зам. председател на НДСВ Милен Велчев.

Той бе в града за откриването на предизборната кампания на местната организация ан НДСВ. На 21-ви юни в изборите за общински съветници местната струкутар ще участва под 17 в интегралната бюлетина.
Според бившия финансов министър, по-важно от доклада на експертите от ЕК саусилията на тройната коалиция за стабилитета в държавата и те да бъдат разбрани от сънародниците ни.
В Казанлък Велчев прогнозира спад на инфлацията и на дефицита по текущата сметка в края на годината.
Като потенциални рискове обаче за финансовата система на страната той посочи именно инфлацията и дефицита по текущата сметка.
На въпрос завремето, в което българите ще имат скъп лев, Велчев отговори така: "Бих предпочел да говорим за времето, в което българите ще имат скъпо евро.

Бившият министър на финансите изрази съжаление от пропуснатия шанс от страната ни през 2010-та година да стане част от европейското евросемейство. Милен Велчев не се ангажира със срок, в който България ще стане член на Еврозоната.