Вечер с изкуството на Борис Христов
Вечер с изкуството на Борис Христов / netinfo
"Вечер с изкуството на Борис Христов" ще бъде представена в Драматичен театър “Гео Милев” по случай рожденният ден на великия артист. Събитието ще се състой от 18:30 часа на 21 май. Организаторите - Музикално общество “Борис Христов” - ще представят на аудио и видео записи огромното творческо наследство на именития българин пред старозагорска публика. В програмата ще се покаже DVD със запис на едно великолепно изпълнение на “Реквием” от Джузепе Верди с участието на самия Борис Христов, Юлия Винер, Александрина Милчева и Любомир Бодуров. Ще бъде предствен и запис на хор и оркестър на Датската Национална телевизия с диригент Бруно Бартолети.

Събрани са около 22 часа с изпълнения на Борис Христов, които са презаписани от лентов на магнитен носител. Остават още няколко опери, които предстоят да бъдат записани. Музикално общество “Борис Христов” и Обществен дарителски фонд – Стара Загора със съдействието на Търговско-промишлената палата и Общината имат амбицията да изнесат своята работа и зад граница.

“Вечерта с изкуството на Борис Христов” ще бъде безплатна. Всички любители, които имат желание биха могли да се насладят на записите с негови изпълнения.