Василена стана царица
Василена стана царица / netinfo
Абитуриентката от Хуманитарната гимназия “Св. Св. Кирил и Методий” в Казанлък Василена Найденова стана 40-тата Царица Роза на града.

Девойката бе избрана с гласовете на 7 –членно жури, съставено само от бивши носителки на короната на Царица Роза и председателствано от Ирина Папазова.

Титлата си 19-сет годишната танцьорка от ансамбъл “Арсенал” получи след щателното отсяване от страна на носителките на царската корона през 1960-та година, 73-та, 75-та, 82-ра, 90, 2006-та и 2007-ма година.

Подгласнички на тазгодишната Царица Роза станаха Росица Буюклиева от ПМГ “Никола Обрешков” и Креми Селимова от ПГ “Иван Хаджиенов”.

Трите хубавици ще са акцента в тазгодишния празник на розата и ще водят карнавалното шествие в Казанлък на 8-ми юни, посветено на празника на розата.

Общо 20-сет претендентки от средните училища на Казанлък спореха за най- престижната титла за красота в Долината на розите. Те се състезаваха в три различни тура: по спортни облекла, в национални носии и след разговор с водещия на шоуто Драгомир Драганов.

Носителката на короната, освен титла до живот, скъпи бижута и почивки на различни места в страната и света, получи двупосочен билет за Япония. Той й бе връчен от Негово Превъзходителство Посланика на Япония у нас Цумихаро Такеда.

Японският дипломат в прочувствено слово и след поздрав на български език сподели, че присъства за пръв път на подобна церемония.

Новоизбраната Царица Роза тацува от 12 години български народни танци, като слабост са и македонските хора. Любимият й танц е ”Комитско либе”.

Мечтае да учи хореография и режисура, тежи 56 килограма и е зодия Риби.

Името ми е царствено и обичам победите, сподели Василена след края на конкурса.

Девойката не скри радостта си от факта, че именно тя ще е Царица на розите тази година, тъй като от малка обича това цвете и е чевръста розеберачка в градините с рози, които отглежда майки й- агроном по професия.

Пътуването до Япония, подарено от посланик Такеда ще е четвъртото за Василена, която като танцьорка в ансамбъл “Арсенал” вече три пъти е била в Страната на изгряващото слънце.