В Солун деца четат Чудомир
В Солун деца четат Чудомир / Община Казанлък

В Българското неделно училище „Св. Вмчк. Георги Зограф" в Солун деца започнаха да четат на български език произведенията на Димитър Чорбаджийски-Чудомир и да изучават неговото творчество. Това стана възможно благодарение на Община Казанлък и лично на кмета Галина Стоянова, която подари на училището 6-те тома събрани произведения на Чудомир. Така в навечерието на 21-те празници, посветени на уникалния талант, живял и творил в Казанлък, в Гърция българчета ще четат в оригинал неговите творби.

Подаръкът е изключително скъп за нашите сънародници в южната ни съседка и те с гордост изпратиха своя снимка с томовете на Димитър Чорбаджийски. За да стигнат до своите родолюбиви читатели в Солун, заслуга има Стефан Желязков, изп. директор на „Строителна механизация" АД, който съдейства за успешното предаване на томовете на техния получател - Българското неделно училище„Св. Вмчк. Георги Зограф".

За втора поредна година Община Казанлък подкрепя нашите сънародници в Гърция. По време на Фестивала на езиковото и културно многообразие, състоял се от 7 до 9 юни 2013 г. в Солун, Община Казанлък изпрати на българското училище в града набор от книги и материали за исторически и природни забележителности на територията на нашата община.