В Казанлък стартира „Акция Дядо Коледа”
В Казанлък стартира „Акция Дядо Коледа” / DarikNews.bg, архив

„Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!". Под това мото Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания", стартира своята Коледна кампания. Инициативата е изцяло благотворителна и се реализира в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък.

Кампанията е адресирана към казанлъчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за трийсет деца - със специални потребности, от семейства с нисък социален икономически статус, многодетни семейства, деца в приемна грижа, деца сираци.

В рамките на „Акция Дядо Коледа", екипът на Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания" е разположил коледни дръвчета в три различни точки на Казанлък. На всяка "вълшебна елха" има по десет специални коледни играчки и писмо към тях. Във всяко писмо е разказана историята за съдбата на едно дете и неговото семейство. До елхите е поставено кратко описание на кампанията с инструкции, които новите помощници на добрия старец да последват. Всеки може да стори по едно добро дело и да подкрепи семейство в риск. Вземете си една или повече от коледните играчки. Запознайте с историята на едно или повече деца и оставете своя Коледен подарък под елхата, в чувала на Дядо Коледа.

„Искрено се надявам, че хората ще прегърнат нашата идея и ще ни последват, защото каузата си заслужава! Да помогнем, подкрепим и зарадваме тези деца и техните семейства, в труден за тях момент! Да видим усмивките по техните лица в навечерието на Коледната нощ!", споделя председателят на Сдружението Мария Гинева.

След 20-ти декември Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания" ще събере всички коледни подаръци и те ще бъдат поднесени на децата в техните домове, лично от Дядо Коледа.