В Казанлък ще изключват социалисти от кметското сдружение
В Казанлък ще изключват социалисти от кметското сдружение / DarikNews.bg, архив

Ако създаденото миналия месец от кмета на Казанлък Стефан Дамянов и негови сподвижници Гражданско сдружение „За управление на Казанлък" прерасне в партия и се регистрира за участие в местните избори, то членовете на БСП, които са и членове на сдружението, ще бъдат изключени от редиците на партията. Това заяви за „Дарик" Иван Гороломов, лидер на казанлъшките социалисти.
По думите му, това ще стане съгласно разпоредбите на член 27, точки 4 и 5 от Устава на БСП, съгласно които не може социалисти да членуват и в други партии. Гороломов заяви, че в ръководството на БСП следи внимателно какво се случва в сдружението и що за политика провежда, като уточни, че историята е показала и доказала, че отговорни политики се правят само от отговорни партии.

Две протестни подписки вървят в монета в редиците на казанлъшките социалисти: едната е за въведения „данък колиба" от правителството, който според Гороломов няма да оправдае очакавнията и е нов удар срещу гражданите. По думите му , максималният данък, който държвата ще прибира от постройките на гражданите е 7 лева.
Другата подписка е заради приетия на първо четене вече Закон за изборен кодекс. Над 500 граждани от Казанлък вече са се подписали против голяма част от неговите разпоредби.