В интернет е достъпна годишна данъчни декларация с баркод
В интернет е достъпна годишна данъчни декларация с баркод / DarikNews.bg, архив
В интернет е достъпна годишна данъчни декларация с баркод
38283
В интернет е достъпна годишна данъчни декларация с баркод
  • В интернет е достъпна годишна данъчни декларация с баркод

В сайта на Националната агенция за приходи в интернет вече е качена годишна данъчна декларация за доходите на гражданите с баркод. Всеки един гражданин, който разполага с интернет, може да разпечата формуляра от страницата на НАП www.nap.bg. Това разясни за Дарик пресаташето на НАП - Стара Загора Мариета Добрева.

Декларацията трябва да бъде свалена на компютъра на съответното лице. Попълват се данните за получените догоди през годината, удържаните авансов данък и осигуритени вноски. След като попълнената декларация бъде разпечатана се генерира баркод, който позволява на служителите на НАП да въведат данните автоматично чрез сканиране. Разпечатаната декларация трябва да се подпише и изпрати в офиса на НАП. Това разясни в сутрешното предаване на Дарик Стара Загора Мариета Добрева.

Декларация за доходите на гражданите с баркод може да се попълни и директно на сайта и да се изпрати в НАП като бъде подписана с електронен подпис. При попълването на данните автоматично се пресмятат нормативно-признатите разходи и дължимият данък. Така се спестява време и се гарантира, че няма да допуснете грешки при попълване на формуляра.

До момента в офиса на НАП - Стара Загора са подадени над 1760 годишни данъчни декларации, информират от приходната агенция.

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл от пресаташето на НАП - Стара Загора Мариета Добрева.