фотоалбум
фотоалбум / община Стара Загора
11 деца и техните семейства се включиха в онлайн предизвикателството „Детството на моята фамилия“, организирано от Община Стара Загора и Народно читалище „Родина-1860“ гр. Стара Загора.

В надпреварата се включиха деца от Стара Загора, Раднево, Русе и София на възраст от 3 до 13 години.

Конкурсът е по повод 1 юни - Международен ден на детето и 90-годишнината от първото организирано честване на детския празник в Стара Загора.

„Има деца, изровили от архивите снимки на своите баби и дядовци като бебета. Това ни кара да бъдем горди с ентусиазма и любопитството, които е предизвикала нашата инициатива.

Много е хубаво когато едно дете иска да научи повече за своя род и за това как неговите родители са прекарвали в безгрижни игри детството си, толкова различно и толкова далечно от сегашното“, споделят организаторите от отдел „Култура“.

Експертно жури от Народно читалище „Родина-1860“ ще оцени и отличи трите най-оригинални творби, а всички участници ще получат грамоти.

Имената на наградените ще бъдат публикувани във фейсбук страницата Култура и туризъм към Община Стара Загора, както и на сайта на Община Стара Загора на 1 юни.