В Черганово се проведе среща за фотоволтаичния парк
В Черганово се проведе среща за фотоволтаичния парк / Община Казанлък

Село Черганово е едно от трите населени места освен с Ясеново и Голямо Дряново на територията на община Казанлък, в чиито землища ще бъде изграден фотоволтоичен парк.

Общинските съветници Мария Гинева и Валентин Кралев се срещнаха с жителите на населеното място през миналата седмица, а снощи разговори с тях проведе и кметът на общна Казанлък Галина Стоянова и Недко Младенов, управител на немско-българското дружество ВCI ООД, осъществяващо инвестиционния проект.

Основните въпроси, които бяха дискутирани, бяха свързани с урегулирането на имотите. Управителят на дружеството пое ангажимент да бъдат подкрепяни инициативи на кметството и жителите на населеното място, като тази неделя ще подпомогне с транспорт извозването на отпадъци при почистването на селото. Недко Младенов се ангажира също дружеството да извърши почистване на подлеза, през който преминава пътят, свързващ Черганово с главния път Стара Загора -Казанлък.

300 хил. лв., които с Решение на ОбС трябваше да бъдат предоставени на трите населени места, където фирмата инвеститор ще изгражда своите обекти, са били разходвани още от предходния мандат, стана ясно на срещата.

От BCI обещаха за новите работни места да се наемат хора от населеното място.