В Берое доволни след успех над Ботев
В Берое доволни след успех над Ботев / beroe.bg

Треньорският щаб и играчите на Берое останаха доволни след успеха с 1:0 над Ботев (Пловдив) в мач от ІХ кръг на А група. Единственото попадение на стадиона в Стара Загора късно снощи отбеляза Давид Каядо в 21-та минута.

Това е трети пореден успех на Берое в мачовете между двата тима. Последната победа на Ботев в Стара Загора е през сезон 1994/1995 когато тимът печели с 3:0.

С успеха Берое се изкачи на 8-о място в класирането на А група с актив от 12 точки. Толкова има и 7-я Левски. Ботев остава на 2-о място, но вече с пасив от 4 точки след лидера Лудогорец.

„Казах го и на отбора в съблекалнята - за мен това е една от най-добрите победи на "Берое" от както аз съм тук", коментира след двубоя старши треньорът на Берое Петър Хубчев.

„Спечелихме с по-голямо желание и по-добро представяне като отбор. В Ботев има много силни индивидуални футболисти, ние разчитаме на колектива", допълни наставникът.

„Заслужено победихме, защото надиграхме Ботев. Имахме ситуации, в които можеше да се получи и друг резултат, но той е такъв. Във всеки мач излизаме като отбор и затова се получават нещата", лаконичен бе вратарят на Берое Иван Караджов, който се завърна след наказание.

„Победихме закономерно. Мисля, че се получи добър мач, в който имаше заряд и интересни ситуации. Ботев имаха своите положения, но нашите бяха по-чисти", коментира нападателят на Берое Венци Христов.