В Берое доволни след триумфа
В Берое доволни след триумфа / beroe.bg

Шефове, треньори и играчи останаха доволни след като Берое спечели Суперкупата на България. Старозагорци се наложиха с 5:3 над Лудогорец след изпълнение на дузпи.

„Аз лично съм доволен, като се има предвид, че започнахме най-късно подготовка от българските отбори. Отново инфарктен мач за нашия отбор, отново победа с дузпи. Най-хубавото е, че ставаме победители. Мачът беше важен, за да видим състоянието на отбора. Надявам се треньорският щаб да си направил поуките, тъй като другата седмица е първият ни мач в Европа", коментира изпълнителния директор на клуба Илко Русев.

„Не надиграхме тотално Лудогорец, бяхме като равен с равен. Разчитаме изцяло на колектива, на реда и дисциплината. На нас всеки един футболист ни е скъп. Дали е Стойчев, или Горанов, за мен всички са важни. Нека спечелим още няколко купи и тогава ще е традиция. Но е по-добре да ги спечелим без дузпи", обобщи треньорът Петър Хубчев.

„Започваме шампионата с трофей, нормално е да сме щастливи. Виждате, че има настроение в отбора, колективът е ключов. Подкрепяме се постоянно, който и да сбърка, другите му помагат. Това е в основата на нашия успех. Смятам, че доста правилно изиграхме мача. Петър Хубчев ни каза точните думи преди мача, играхме без напрежение. Вече всеки трябва да се съобразява малко или много с Берое", категоричен бе нападателят Венци Христов.

„Искаме да продължаваме напред по същия начин. Играем си мач за мач, този мач все пак е финал, златни медали. Излязохме 100% мобилизирани за него", допълни вратарят Иван Караджов.

„Доста купи за 2 месеца, да се надяваме това да не са последните купи и последните успехи", пожела си халфът Пламен Крумов.

„Който и от двата отбора да беше победил, нямаше да е изненадващо. Дузпите са рулетка, бяхме подготвени и мисля, че бяхме равностойни срещу Лудогорец", заяви защитникът Борислав Стойчев.