В ББЦ сигурни в кметските постове в Мъглиж и Раднево
В ББЦ сигурни в кметските постове в Мъглиж и Раднево / Пресцентър, архив

Старозагорската структура на „България без цензура" се готви сериозно за местните избори, които ще се проведат през есента на тази година. Това обяви пред Дарик областният лидер на партията Янко Янков часове след разширеното заседание на партията в Бургас.

„Ще участваме на тези избори. Такава голяма партия, с толкова много проценти и подкрепа не може да изчезне ей така от нищото. В Стара Загора се подготвяме сериозно за този вот.

В две от общините от областта имаме на 90% сигурни кметове. Това са общините Мъглиж и Раднево. Нещо повече за община Мъглиж знаем и името на кандидата ни. Това е Делка Алексиева - нашият общински председател. Тя беше два мандата заместник кмет, сега ще се кандидатира за кмет.

Доста големи шансове за успех имаме и в Чирпан. И там ще се борим за кметски пост. В останалите общини ще се опитаме да спечелим повече места за общински съветници", обясни Янко Янков.

Той допълни, че партията ще излъчи и свой кандидат за кмет в Стара Загора. „Първоначалната ни идея беше това да бъде Кънчо Филипов. Но след като се видя, че коалицията е била създадена единствено и само с цел да ни използват, за да постигнат собствената си цел - влизане в парламента, тази идея пропадна. Нуждаем се от по-сериозни и отговорни хора", допълни областния лидер на ББЦ.