В Арсенал АД наваксват изоставането в заплатите
В Арсенал АД наваксват изоставането в заплатите / netinfo
Нередовното плащане на работните заплати на заетите в казанлъшката оръжейница “Арсенал” АД ще бъде преодоляно, като първите стъпки за това ще се направят още през този месец.

Това заяви по време на отчетно-изборната конференция на синдикалната организация на КНСБ във фабриката изпълнителният директор на фирмата инж. Николай Ибушев. В момента закъснението в изплащането на работните заплати в “Арсенал” АД е с близо 2 месеца.

Инж. Ибушев прикани синдикалния актив да продължи да изпълнява функциите си на коректив на стопанското ръководство и да съдейства за стриктното спазване на трудовата дисциплина, за уплътняването на работното време, за реда и хигиената, за опазването и поддръжката на оборудването.

90% от произвежданата в “Арсенал” продукция е специална, като и производството и търговията с нея се контролират от държавата.

Участниците в конференцията приеха Насоки за дейността на синдикалната организация през мандат 2007 г. – 2012 г. за структурното й и организационно укрепване, в сферата на социалната политика, колективното договаряне, работните заплати и доходите, на безопасността и условията на труд.

По време на отчетния форум за пети пореден мандат за председател на Синдикалния комитет на КНСБ в “Арсенал” АД бе избран Атанас Бозов.