съд
съд / iStock/Getty Images
33-годишен мъж получи наказание от шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от три години заради шофиране след употреба на метамфетамин.
 
Съдът го лиши от правото да управлява моторно превозно средство за срок от една година.
 
Пред съдебния състав подсъдимият се призна за виновен в това, че  на 19 април миналата година в Стара Загора управлявал лек автомобил след употреба на наркотично вещество – метамфетамин. Униформените иззели свидетелството му за управление на МПС, както и регистрационните табели на колата му.
 
В издадения талон за изследване мъжът саморъчно отразил, че не приема показанията на техническото средство. Екземпляр от талона за изследване бил връчен на подсъдимия, с който го уведомили, че трябва да се яви в Спешно отделение при УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ за медицинско изследване.
 
От заключението на назначената в хода на разследването токсикохимична експертиза се установило наличие на метамфитамин в организма на 33-годишния мъж.
 
Подсъдимият декларира пред съда, че разбира обвинението, доброволно е подписал споразумението и неговите последици и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.
 
Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.