Украсиха с цветя централния булевард в Стара Загора
Украсиха с цветя централния булевард в Стара Загора / Община Стара Загора

Кашпи с цветя бяха поставени на декоративните осветителни тела на булевард „Цар Симеон Велики" в участъка от кръстовището с улица „Димчо Стаев" на запад.

Предстои изграждането на капкова система за напояване и засаждане на декоративни групи в тревната ивица между двете платна на улицата.

Кашпите ще бъдат използвани целогодишно, със сезонна подмяна на растителността в тях. Тe са керамични и създават по-добра растежна среда на растенията и възможност за влагозадържане.

Френски кашпи от 34 отделни елемента, аранжирани в различни композиции, красят и пространството пред сградата на Община Стара Загора. Кашпите са засадени с алпийски пеларгониум, отглеждан повече от месец в тях, преди да бъдат доставени и монтирани на площада.

За създаване на прохлада в горещите летни дни, които предстоят, вече работят всички големи и малки шадравани в Стара Загора - на бул.Славянски, в Градската градина, „Жабките", фонтаните на „Зеления клин", на бул."Митрополит Методи Кусев". От община Стара Загора припомнят, че за да функционират те без проблеми и да радват по-дълго време жителите и гостите на града в тях не бива да се хвърлят растителни или други отпадъци от бита.

Готово е и лятното зацветяване на градските паркове. Цветна композиция краси площад „Берое", в подготовка за домакинството на Балканиадата по лека атлетика.

Градината при паметника на подполковник Калитин е с нова храстова и цветна растителност. Въпреки кипящата строителна дейност в изпълнение на проекта за възстановяване на Античната улица, пред сградата на оперния театър са възстановени цветните групи.

Красиви розови мушката и 2 вида тагетес красят парк „Ал. Стамболийски".

В парк „Пети октомври" радват окото 8 цветни композиции от над 20 вида „Импасианс", „Тагетес", „Вербена", „Бегония", „Петуния", „ Салвия" и „Сенецио".

От общинската администрация призовават да се пази парковата мебел и инфраструктурата на парковете, както и да не се изкореняват и унищожават зелената растителност и сезонно засадените цветя.