/ iStock/Getty Images

Преподавател във Второ основно училище в Раднево е заразен с коронавирус и е карантиниран. Той е използвал лични предпазни средства и не е бил в близък контакт с преподаватели и ученици, което не налага карантиринане на други хора.

Ученик в Казанлък е с коронавирус

В училищата е извършена крайна дезинфекция. Общо две паралелки в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ - Стара Загора и в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък са поставени под 14-дневна домашна карантина, заради потвърдени случаи на COVID-19, припомнят от РЗИ-Стара Загора.

Ученик от 11 клас в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък е дал положителен резултат в петък след диагностициране с PCR тест, по повод предстоящо пътуване в чужбина. Той е в добро състояние и се лекува в домашни условия. Съучениците му са поставени под 14-дневна домашна карантина.

Три учителки от Шесто ОУ в Стара Загора са с COVID-19

На 19 септември положителен резултат за COVID-19 е отчетен и при 18-годишен ученик от Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Цялата паралелка е под домашна карантина.