Ученици обиколиха страната по проект „Заедно напред”
Ученици обиколиха страната по проект „Заедно напред” / Архив на училището

Учениците от Първо основно училище „Георги Бакалов" в Стара Загора обиколиха исторически места в страната по проект „Заедно напред" на Община Стара Загора. Ръководител на проекта е началник-отдел „Образование, младежки дейности и спорт" Пенка Чавдарова
В екскурзията се включиха 76 възпитаници и 13 преподаватели от училището, които ръководят дейностите по проекта.

При обиколката на страната те са посетили Храм-паметника в Шипка, Комплекс „Етъра", обекти в Габрово, Трявна, Велико Търново.
Децата ще споделят преживяното чррез фотоси и в подготвяния първи брой на училищен вестник.

Ученици обиколиха страната по проект Заедно напред
netinfo

„В края на месец октомври премина и първата проверка на проекта „Заедно напред" от Управляващия орган. Оценката е изцяло положителна, всички дейности се изпълняват по график, няма нарушения във финансовата дисциплина. Докладът от проверката е изпратен в Министерство на образованието, младежта и науката и е разгледан от Главния секретар. Стара Загора е предложена да представи своята положителна практика, защото е водеща сред 6-те общини, в които се реализират подобни проекти по същата Оперативна програма", съобщиха от общинска администрация.

Всички малки участниците в 13-те кръжока, сформирани по проекта се готвят за голямото Коледно тържество, в което ще покажат наученото.

Договорът между Министерството на образованието, младежта и науката, и Община Стара Загора по спечеления проект „Заедно напред" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", схема „Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система" бе подписан на 17 юни т. г. Стойността му е 143 183,51 лв., а продължителността - 15 месеца.

В рамките на проекта децата и учениците на Първо основно училище „Георги Бакалов" ще бъдат включени в различни извънкласни форми на обучение, които ще спомогнат за по-доброто и по-бързото им интегриране в образователната система. За тази цел ще бъдат създадени различни извънкласни клубове, в които всяко дете ще може да се включи в зависимост от неговите интереси.