Убийците на търговския представител остават в ареста
Убийците на търговския представител остават в ареста / DarikNews.bg

Старозагорският Окръжен съд остави в ареста 45-годишния Огнян Петков и 31-годишната му съпруга Галина Петкова.

Двамата са обвинени в убийството на 35-годишния търговски представител, който беше убит край Плодовитово на 11 декември. Срещу тях е повдигнато обвинение по чл. 199 ал.2 т.4 от Наказателния кодекс за грабеж, придружен с убийство. Предвиденото наказание е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и най-тежкото доживотен без право на замяна.

Според разследването след предварителна уговорка и изготвен план двамата ограбили и убили 35-годишния Кънчо Кънчев. Тялото на Кънчев беше открито в крайпътна нива, с две огнестрелни и множество прободни рани.

Съдът постанови още да бъде уведомен отдел „Закрила на детето" в Пловдив, заради детето на Петкови - тригодишната Симона, която в момента живее при баба си.

При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити достатъчно доказателства за извършеното престъпление. Според съдия Красимира Дончева двамата са дали подробни обяснения как е станало всичко и са съдействали на разследването, с което на практика са признали вината си. Разпитани са и множество свидетели.

Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд Пловдив. Заседанието е насрочено за 30 декември 2014 г.