Търсят се.... 8 хиляди лева за млад талант
Търсят се.... 8 хиляди лева за млад талант / netinfo

8 хиляди лева са нужни на казанлъшкия преподавател Теодосий Теодосиев и неговата възпитаничка Катерина Найденова от 10 клас на ПМГ „ Никола Обрешков" в Казанлък. Средствата са нужни за участието в първата Световна олимпиада по физика, която ще се проведе в Индонезия, град Ломбок, в периода 28 декември т.г до 3-ти януари следващата година.


В олимпиадата могат да участват само индивидуално поканени ученици, които са носители на златни и сребърни медали от Международната олимпиада по физика. За тази година това са общо 60 ученици от целия свят. и 60 ученика от цял свят. Сред тях е и казанлъшкото момиче.
Катерина е сред индивидуално поканените за участие в първата Световна олимпиада по физика, тъй като е носител на сребърен медал от Международната олимпиада по физика за учебната 2010/2011 г.
Част от нужните 8 хиляди лева вече са събрани от учениците, учителите и обществеността на град Казанлък. Средствата трябва да бъдат осигурени до 15.11.2011 г.


Всеки, който иска да подпомагане пътуването и участие на талантливото българче в световния форум по физика, може да дари средства. За целта се използва банковата сметка на Училищно настоятелство „ПМГ „Никола Обрешков", гр. Казанлък":
IBAN - BG 04FINV91501214991984 - за средства в лева,
IBAN - BG20FINV91501214991987 - за средства в евро
в Първа инвестиционна банка, клон Казанлък, или да дарите средства в канцеларията на ПМГ „Никола Обрешков", гр. Казанлък.


Директорът на математическата гимназия Красимир Дамянов е категоричен, че всички средства ще бъдат публично отчетени чрез разходни документи.