Търсят началници в  казанлъшката културата
Търсят началници в казанлъшката културата / netinfo
Три конкурса за заеманетона три директорски места, в три културни института са обявени от кмета на Казанлък Стефан Дамянов.

Конкурсите, които Дамянов иска са за директори на Библиотека “Искра”, Музей “Чудомир” и Театър “Любомир Кабакчиев”.

Конкурсната процедура ще е за втори път за тези три места в рамките на последните две години.

Новите конкурси съвпадат с друга процедура, която тече в момента - за началник - отдел “Култура” в общинската администрация.

Изискванията към потенциалните кандидати са за висше хуманитарно образование и мениджърска специлизация, три години стаж по съответната специалност и компютърни и езикови знания.

Важно условие за кандидатите е да представят и концепция за развитието на съответния културен институт в рамките на следващите три години.

Директорката на казанлъшката библиотека Мария Грошкова не крие, че е изненадата от заповедта.

Самата тя я определи като „неморална”, тъй като потърпевшите дори не били уведомени за това.

Директорът на музей "Чудомир" Пеньо Теризев отказа да коментиразаповедта.

Не бе открит за коментар и директорътна общинския театър Атанас Чопов.

Засега извън кметския поглед остават директорите на други две културни институции- Художествената галерия и Историческия музей “Искра”,

Преди две години отново със заповед на кмета Стефан Дамянов бяха обявени конкурси за директорите на културни институти. От тяхно име от страна на работещите там служители бе поискана среща с градоначалника.След висок градус на разговорите и много емоции, Дамянов сам отмени своята заповед.

Сред нарочените тогава за конкурс бе и директорът на музей “Искра” д-р Косьо Зарев. Заповедта го настигна малко след завръщането му от Египет, където бе в състава на официална делегация, водена от кмета Стефан Дамянов.