Търсят доброволци за “Социален театър”
Търсят доброволци за “Социален театър” / netinfo

Центърът за европейски инициативи започна сформирането на екип СТОПАНИ (Социален Театър за Овластяване, Подкрепа, Активност и Нормативни Иновации) в рамките на проект, финансиран по финансов механизъм на Европейското икономическо пространство.

 

Проектът има за цел въвеждането на "социалния театър" като новаторски подход при работа с хора в неравностойно положение и ще се изпълнява до края на месец февруари 2010 година.


Изискванията към кандидатите са опит в осъществяването на проекти и инициативи в подкрепа на гражданското общество, умения за работа в екип, новаторско мислене, както и възможност за участие в дейностите до края на проекта.


Няма ограничения по отношение на възраст, образование и упражнявана професия. Не се изисква опит в самодейни, аматьорски и професионални театрални трупи.


Центърът за европейски инициативи предлага безплатно обучение за приложението на подхода „социален театър”, както и сертификат. Доброволците ще имат възможността да участват в документален филм за „социалния театър”. Филмът ще се разпространява на територията на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Центърът за европейски инициативи предлага възможности за дългосрочно партньорство срещу съответното възнаграждение.

Кандидатите могат да изпратят автобиография на електронна поща eurocentresz@gmail.com в срок до 30 април. Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване.