Тръгва ремонтът на улиците в квартал Железник
Тръгва ремонтът на улиците в квартал Железник / DarikNes.ng, архив

Изтече срокът за обжалване на решението на Комисия за защита на конкуренцията за избор на фирма-изпълнител на „Реконструкция, ремонт и благоустрояване на уличната мрежа на кв.Жезелник от Проекта на Община Стара Загора „Подобряване на физическата и жизнена среда в кв.Железник, град Стара Загора" по ОП „Регионално развитие".

Стойността му е 8 639 378.28 и съфинансиране от Община Стара Загора в размер на 434 433.66 лв.

„По този начин се отваря възможността да се стартира практическата работа на обекта", съобщи ръководителят на проекта проф. Димитър Динев, заместник-кмет на Община Стара Загора. Той уточни, че следващата стъпка е подписването на договор между Община Стара Загора и представител на ДЗЗД "Железник СЗ-2011", което ще изпълнява дейностите по обособена позиция 1.

След това ще бъде изготвен график, който ще комбинира линейните графици на 3-те фирми по отделните обособени позиции. „Договорите с другите две фирми вече са подписани, което ще улесни работата по графика. Той ще бъде оповестен пред жителите на кв."Железник" и гражданите на Стара Загора", уточни проф. Димитър Динев.

По Обособена позиция 2 „Благоустрояване на междублокови пространства и озеленяване в кв."Железник" дейностите ще се изпълняват от „Булстрой груп" ООД, София, а по обособена позиция 3 - „Изграждане на улична осветителна уредба в кв."Железник-изток" и изграждане на високоефективно парково и алейно осветление в „Железник" /изток и запад/ - от Консорциум „Елмитранс", Стара Загора.
Освен тези два договора, Община Стара Загора има подписан документ и с Обединение „Рубикон Консулт", Варна за „Упражняване на строителен надзор при изпълнение на строително-монтажните работи по проекта.

„Дейностите по проекта на Община Стара Загора „Подобряване на физическата и жизнена среда в кв."Железник" включват реконструкция и рехабилитация на общо 7,359 км улици, изграждане на 4 паркинга до спирки на обществения транспорт и осигуряване на 119 паркоместа, изграждане на нова улична осветителна уредба с дължина 1103 метра и монтирани 41 броя осветителни тела, благоустрояване на общо 6 междублокови пространства, изграждане на детски площадки, на питейни фонтанки, кътове за отдих, рампи за детски и инвалидни колички, изграждане на високо ефективно парково и алейно осветление с използване на възобновяем енергиен източник /фотоволтаично алейно осветление със 70 бр. фотоволтаици за междублоковите пространства/, залесяване, изграждане на поливна система, изграждане на над 2 км. Велоалея", припомни проф.Димитър Динев.