Трупата на Държавен куклен театър тръгва на европейско турне
Трупата на Държавен куклен театър тръгва на европейско турне / sxc.hu

Държавен куклен театър - Стара Загора ще се представи със спектакъла „Пепеляшка" по Шарл Перо на Международния фестивал „Панаир на куклите" в София на 22 септември 2012 г. от 10,30 и 12,00 ч.

Веднага след това трупата ще отпътува за Словакия, за да изиграе на 25 септември 2012 г. спектакъла „Който не работи, не трябва да яде" на режисьора Ирослав Петков, за децата от българската общност. На 29 септември 2012 г. на сцената на Държавната опера на Банска Бистрица, Словакия от 14,00 ч. спектакълът „Пепеляшка", реж. Елза Лалева ще участва в конкурсната програма на Международния фестивал Bábkarská Bystrica 2012. Dvojitý impulz, Словакия.

Българските деца и техните родители в Будапеща, Унгария също ще имат възможността на 6 октомври 2012 г. да гледат спектакъла „Който не работи, не трябва да яде" .

Надеждите на трупата са, че отново ще очарова Европа с приказните спектакли на Куклен театър - Стара Загора, споделя директорът Дарин Петков.

Новият творчески сезон беше открит на 12 септември с премиера на спектакъла „Красавицата и звяра", сценична адаптация, режисура и музикално оформление Ирослав Петков, сценография Васил Рокоманов.