ТрУ с достъп до лабораториите на БАН
ТрУ с достъп до лабораториите на БАН / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Колективните усилия и работата в екип водят до положителни резултати, особено когато заинтересуваните страни дават максимума от себе си. В името на общите цели и идеи беше подписано споразумение за сътрудничество между Тракийския Университет в Стара Загора и Българската академия на науките. Върху документа поставиха подписи ректорът на ТрУ проф. Иван Станков и акедемик Никола Съботинов, председател на БАН.

Целта на споразумението е бъдещата съвместна и пълноценна работа по научни проблеми на двете институции. Рамковото споразумение ще подобри значително качеството на обучение, защото Тракийският университет ще има достъп до всички изследователски лаборатории на БАН и възможност за съвместно участие по проекти финансирани от ЕС, обясни проф. Иван Станков.

ТрУ с достъп до лабораториите на БАН
netinfo
"В този кризисен момент подобно сътрудничество се явява антикризистна мярка. Защото обединявайки усилията си, ние създаваме условия за изпълнение на редица дейности и задачи, които биха стрували много повече, ако сама организация тръгне да ги осъществява. Така се създават условия за по-ефективно от икономическа гледна точка решаване на важни проблеми за страната. В рамките на това сътрудничество ние ще си помагаме при обучението на студенти, докторанти. Ще създадем условия за договори между различни институти, които имат отношение към тематиката на Тру", разясни проф. Станков.

Председателят на БАН академик Никола Съботинов изказа увереност, че идеите ще бъдат изпълнени на практика, защото и двете институции имат общи интереси и желание за съвместно осъществяване на целите.