Тризнаци се родиха на Бабинден
Тризнаци се родиха на Бабинден / БТА
Тризнаци проплакаха на днешния Бабинден в АГ клиниката на Многопрофилната болница в Стара Загора. Две момиченца и едно момченце роди тази сутрин 38-годишната Лена Христова от Казанлък.

Майката е забременяла чрез инвитро оплождане. Точно в 9 часа и три минути на бял свят се появи първото бебе – Виктория. Тя тежи килограм 950 грама. Минута по-късно я последва сестричката й Божидара, която е с 50 грама по-лека. В 9 часа и 5 минути проплака и третото дете – Любомир, с тегло 2 килограма 450 грама.

Новородените са в отлично здраве и в момента се намират в отделението по неонатология. Трите бебета са извадени с цезарово сечение от лекарите д-р Атам Саркисян и д-р Ина Цонева.

В родилното отделение по традиция отбелязаха празника с ритуал по символично полагане на отливки в Галерия “Златни ръце” на изявени лекари и акушери. Тази година в галерията бяха подредени “златните” отпечатъци на началника на Гинекологично отделение д-р Денка Енчева и на акушерката Наташа Николова от Родилно отделение.

От тази година в АГ клиниката бе дадено началото на символична Алея „Първо бебе на годината” със снимка на малкия Владимир – първото бебе на 2009 година. То получи стол за автомобил и кутия – споменик от кмета на Стара Загора професор Светлин Танчев. Майката на Владимир – Венета Георгиева, „изми” ръцете на д-р Данаил Даков, завеждащ отделение и домакин на тържеството.

През 2008 г. в АГ комплекса в Стара Загора са се родили 1543 бебета, след тях има 21 двойки близнаци. Два пъти са проплакали и тризнаци.

В Деня на Дарик Казанлък също се отчете с три бебета.