Трима с опасност за живота след катастрофа
Трима с опасност за живота след катастрофа / Dariknews.bg, архив

Трима пътници са с опасност за живота след катастрофа, съобщиха от областната дирекция на МВР в Стара Загора. Инцидентът е станал на път І-5 в посока град Шипка.

Тримата пострадали - 68-годишна жена, 72-годишен мъж и малолетно момиче са пътували в автомобил, който става неволен участник в катастрофата. Колата, в която са били пострадалите, е управлявана от 51-годишен мъж от Пловдив. Той изчаквал на кръстовище когато е ударен от друг лек автомобил, управляван от 41-годишен мъж от Варна.

Третият участник в катастрофата е 40-годишен мъж от Стара Загора. Той ударил варненеца, който пък преди това му отнел предимството, въпреки изричното указание със знаци за наличие на такова. В резултат на удара, автомобилът на варненеца се завърта и се блъска в колата на 51-годишния мъж от Пловдив.

Пострадалите са настанени в МБАЛ „Стоян Киркович-Университетска" в Стара Загора. 68-годишната жена е с комоцио, контузия на гръден кош и фрактура на първи шиен прешлен. 72-годишният мъж е с фрактура на първи ломбален прешлен и разкъсно-контузни рани по главата и лицето

Малолетното момиче е получило комоцио и спукване на далака

Пробите на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.