Трима побойници “на топло” за 10 дни
Трима побойници “на топло” за 10 дни / DarikNews.bg, архив

Районен съд - Гълъбово е наложил административни наказания - задържане в структурното звено на МВР за срок от 10 денонощи на трима мъже, които са нарушили обществения ред в града.

В Гълъбово е възникнал скандал, при който виновникът се е опитал да удари служител на МВР, при пристигането на полицейския екип. След употреба на алкохол 26-годишен мъж е отправил обиди и заплахи към 18-годишен младеж и 15-годишно момиче пред жилищен блок в кв."Съединение". Пияният мъж е оказал съпротива на изпратения полицейски екип и се е опитал да нанесе удар на служител на РУ "Полиция" - Гълъбово. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Наложено му е административно наказание - задържане за срок от 10 денонощия.

Друг скандал между двама мъже, отново от Гълъбово, е прераснал в масово сбиване. Участниците в първоначалния спор са на 35 и 42 години. Конфликтът е възникнал часове преди сбиването.
Пред частен дом на бул."Република" замесените в скандала отправили един към друг ругатни, оскърбителни изрази и удари, които продължили и след пристигане на полицейския екип. Подбудителите на боя са задържани за 24 часа и са им съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. Районен съд - Гълъбово е наложил и на двете лица административни наказания - задържане в структурното звено на МВР за срок от 10 денонощия. На останалите участници в сбиването са съставени актове по Наредбата за обществения ред на Община - Гълъбово.