Трима кандидати за зам. областен от Казанлък
Трима кандидати за зам. областен от Казанлък / netinfo

 

 Три са номинациите на общинската структура на партия ГЕРБ в Казанлък за  един от двата поста на заместник-областните управители на Стара Загора. Номинирани за високия пост са: Велик Димитров- бизнесмен и собственик на атрактивен плаж  на Минерални бани Овощник, настоящият председател на партия ГЕРБ в Казанлък, бизнесменът и розопроизводител Иван Кьосев, както и секретарят на общинската администрация в града Галина Стоянова.Кьосев и Димитров са бивши митничари, работили на различни митници: назад в годините Иван Кьосев е бил митничар в Казанлък, а Велик Димитров е заемал висок пост в Свиленградската митница.Заселва се в казанлъшко преди няколко години, след като развива успешен бизнес в района.  

Номинацията на настоящия секретар на общината в Казанлък Галина  Стоянова е направена лично от казанлъшкия депутат от ГЕРБ Емил Караниколов, съобщи за "Дарик" самата Стоянова.

Номинации за зам. областен управител ще се разглеждат на най- високото политическо ниво в ГЕРБ, като резултата от дебатите по тях ще е факт идната седмица.

Според запознати, битката за поста на практика ще е между Стоянова и Велик Димитров, който се ползвал с подкрепа на солидното бизнес ядро в ГЕРБ. Компетентност и  стаж в администрацията  пък били плюсовете на Стоянова.