Трифон Зарезан с Домейн Менада
Трифон Зарезан с Домейн Менада / netinfo
За втора поредна година старозагорската винарна “Домейн Менада”  спази българската традиция и "заряза" за  празника на лозаря и винаря Трифон Зарезан в лозовия масив край старозагорското село Елхово.

Първо, както повелява народният обичай, за берекет и плодородие в лозовия масив бе отслужен празничен водосвет, след който под звуците на народните ритми беше извършен ритуала по зарязването на лозите от най-опитните винари на "Домейн Менада".

Най-новата придобивка, която трябва да е готова в близко време ще е е модерен туристически комплекс с винарска изба в близост до мястото, където бе честван празникът Трифон Зарезан с вино, народни ритми и хора.

"Домейн Менада" се готви за износ на вина за Съединените американски щати, съобщи още Игнат Игнатов, управител на "Домейн Менада" ЕООД. Американският пазар е един от най-сложните и най-капризните както по отношение на качеството на вино, така и по отношение на качеството на опаковката му , казва Игнатов.

Износът на вино за Щатите обаче няма да е нещо ново, тъй като от "Домейн Менада" са реализирали износ са Съединените американски щати преди 8-9 години. Още за винопроизводството чуйте от Игнатов в звуковия файл: