Три семейства евакуирани заради дъжда
Три семейства евакуирани заради дъжда / netinfo

Три семейства от село Трояново са евакуирани от жилищата им, които са били наводнени, съобщиха от Гражданска защита.

Продължават действията по отводняване на наводнените къщи и места на територията на бедстващите общини. В помощ на старозагорската дирекция Гражданска защита са дошли екипи с помпи от Велико Търново и Кърджали, които и в момента работят по отводняването.

Вече е отворен за движение пътят  Къзанлък – Стара Загора, който беше залят от река Мъглижа и движението там беше пренасочено през обходен маршрут.

Отворен за движение, но само за товарни автомобили с вериги, без ремаркета и полуремаркета е и проходът Шипка.

Мостът на река Тунжда при село Юлиево и поддал от високите води. Спряно е движението в двете посоки по моста. Подкопан е моста на реката в село Долно Изворово. Има залят мост в село Тихомирово, община Раднево, сочат данните на Гражданска защита.

Река Марица е повишила нивото си с 8 сантиметра при село Мирово  - община Братя Даскалови. Води се наблюдение за състоянието на язовирите в община Опан.

В гълъбовското село Обручище са наводнени около 200 приземни етажа на къщи. Там продължават отводнителните работи, които се затрудняват от високото ниво на подпочвените води. Нивото на язовир Априловски в община Гълъбово е спаднало.