Три номинации за Добрият самарянин 2015
Три номинации за Добрият самарянин 2015 / Организаторите

Три са готовите и вече обработени номинации за тазгодишната награда "Добрият самарянин". Това обяви в студиото на Дарик Антония Павлова от сдружение "Самаряни", които са организатори на проявата. Призът за добротворство тази година ще бъде връчен за четвърти път.

Сред първите номинирани за отличието са старозагорецът Петър Петров, учениците от ХІІ Е клас на ГПЧЕ "Ромен Ролан" и децата от ансамбъл "Загорче".

Единствената до този момент индивидуална номинация е направена от 11-годишната Мила Савова. Момичето предлага като кандидат за престижното отличие човекът, който се грижи за болната й баба.

Старозагорката Росица Раднева пък номинира учениците от ХІІ Е клас на ГПЧЕ "Ромен Ролан" заради решението им по време на официалната церемония по изпращането си те да облекат специални бели тениски с надпис "За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш". Средствата, спестени от официалните тоалети момичетата и момчетата даряват на самотна майка от Стара Загора, която страда от онкологично заболяване.

Заради участието си в поредната благотворителна изява за втора поредна година номинация за Добрия самарянин получиха и децата от ансамбъл "Загорче". Номинира ги Нели Желязкова от Стара Загора. Признаниието е заради концертът, който ансамбъла организира в подкрепа на 25-годишният Божидар от Стара Загора. Младият мъж, който в последната година живееше и работеше в Кипър, се нуждаеше от средства за животоспасяваща операция.

Номинациии за "Добрия самарянин" ще се приемат до 04 ноември на страницата на конкурса samaritans.bg/dnes, както и в две от старозагорските книжарници и читалните на Регионална библиотека "Захари Княжески".