Три награди за талантите от  „Звездопад”
Три награди за талантите от „Звездопад” / Община Стара Загора

С награди от Националния конкурс за млади поп и рок изпълнители „Сезони" се завърнаха изпълнителите от Детска музикална формация „Звездопад" при Народно читалище „Георги Бакалов - 1933" в Стара Загора.

Организаторите на конкурса, който се проведе в Бургас, благодарят в писмо на Община Стара Загора за изключителен принос на формацията за развитие и израстване на талантливите деца.

ДМФ „Звездопад" съществува от 7 години и досега повече от 50 деца участвали в нея. Те са завоювали три поредни първи награди и Гран При от националния конкурс „Орфеева дарба" в София, и много пъти са били лауреати от различни национални конкурси в цялата страна.

В силна конкуренция с повече от 170 участници от цялата страна старозагорчетата завоюваха две първи места. В първа възрастова група победител е 6-годишният Теодор Палазов, а в трета възрастова група първо място и парична премия спечели Даниел Николов на 13 г. При вокалните групи ДМФ „Звездопад" се класира на трето място и получи различни предметни награди.

Председател на авторитетното жури на конкурса е Стефан Диомов. Талантите бяха оценявани още от Владимир Пемзов, Георги Дюлгеров, Тони Димитрова, Рафи и др.