Трети дарителски конкурс на „Загорка”
Трети дарителски конкурс на „Загорка” / DarikNews.bg

„Загорка Зелен фонд" е името на третата дарителска програма на пивоварната. След направено проучване сред старозагорци и служители на компанията са определени двете области, в които ще се търсят еко проектите: „зелени" градоустройствени елементи и природосъобразно използване на ресурсите. Тази година е определена сумата от 80 хил. лева на даренията.

Публичният дарителски конкурс на „Загорка" започва от днес, Международния ден на Земята. До участие в програмата се допускат юридически лица с нестопанска цел от цялата страна, като изискването е проектите да бъдат реализирани на територията на Старозагорска област. Новото в тазгодишния „зелен" конкурс е, че могат да кандидатстват граждани или техни сдружения, но в партньорство с НПО-та.

Програмата продължава до месец ноември, като в този период е включено времето за реализация на отличените проекти. Критериите, по които ще се оценяват предложенията, имат оценки от 1 до 5, като с най-голяма тежест е „въздействие на общността". В избора на идеи могат да участват и гражданите, като дадат своето предпочитание на сайта на пивоварната.

Кандидатстващите проекти ще се оценяват от 10-членно жури. Победителите ще бъдат обявени на церемония през месец юни.

На 8 май от 14.30 часа в Регионалния музей ще се проведе информационна среща, на която всички, които искат да участват в дарителската програма „Зелен фонд", ще получат допълнителни указания и насоки за условията в програмата.