Тракийските празници приключиха за 2012 г. - продължават и през 2013
Тракийските празници приключиха за 2012 г. - продължават и през 2013 / Darik News arhiv

Приключиха проявите от Празниците в Долинатана тракийските царе, които тази година се осъществяват по проект „Докоснати от древността", спечелен от Община Казанлък.

С награждаването на отличените автори в артмултимедия фестивала, празниците приключиха за тази година. Заедно с невероятните преживявания, които донесоха на казанлъчани и гостите на града спектаклите, изложбите, концертите, уъркшоповете за деца, панаирът на занятите, тракийският стан, артмултимедийният фестивал и всички други събития, празникът донеси и материални придобивки за Община Казанлък.

Общината вече има собствена сцена, чиято височина е 5 м. С чудесната озвучителна собствена уредба, която има Общината, и с осметлението, сцената ще може да се ползва по всяко време и за всякакви изяви в града, каза на своята прескоференция днес, 3 септември, кметът Галина Стоянова. Ще бъда направено предложение до Общинския съвет за промяна в Наредба 26, с която прамяна да се позволи отдаването й под наем, което ще носи приход на Общината, защото наемът на една професионално подготвена сцена с озвучаване и осветление не е никак малък.

Освен това, в резултат на проекта, Общината вече разполага с 25 големи изложбени пана, които също са сериозна придобивка, като се има предвид, че могат да се използват за фотоси на открито. Досега такива пана притежават само няколко големи града в България.

Шатра от 100 кв.м е третата материална придобивка за Община Казанлък. Тя ще позволи да се организират всякакви събития - празници, изложби, концерти, спектакли под открито небе, като в същото време лошото метеорологично време няма да попречи на провеждането им. Под такава шатра е преминал и Празникът на жасмина в побратимения на Казанлък френски град Грас, сподели още кметът Стоянова.

През 2013 г. Празниците в Долината на тракийските царе ще бъдат в рамките на Фестивала на розата, традициите и изкуствата, тъй като проектът „Докоснати от древността" трябва да бъде отчетен до 9 август 2013 г. Това налага изместването на тракийските дни по-рано в годината. В същото време гостите ще могат да видят и двата празника, като това се отнася