Традиционни майски празници в Раднево
Традиционни майски празници в Раднево / netinfo
В Раднево се открива 36-ият Майски фестивал на терапевтичните общества. По традиция той ще премине под формата на монолог. В рамките на фестивала ще се проведе и единадесетата конференция на Радневското психиатрично дружество. Някои от основните акценти са : агресия и шизофрения, унипорална депресия, биполарно разстройство, агресивно поведение при пациенти в депресия.

Началото на фестивала ще бъде поставено с театралния спектакъл “Шум зад колисите”, с режисьор Ивелин Керанов. След него ще бъде представена изложба от произведения на художници както от Държавна психиатрична болница “Доктор Георги Кисьов” – Раднево, така и от други психиатрични заведения.

Психиатричното дружество в Раднево започва издаването на свое  списание, похвали се главния лекар на болницата доктор Тодор Толев и допълни, че списанието има претенциите да се превърне в научно.

“То е добър повод за контакти нежду наши лекари и хора от академичните среди”, допълни доктор Толев.

Традиционните майски празници ще се проведат утре от 10 до 19 часа. Организатори на фестивала са Държавна психиатрична болница “Доктор Георги Кисьов” град Раднево.