трабант
трабант / Национален клуб
С атрактивно събитие в Павел баня ще отбележат 30-годишнина от падането на Берлинската стена.
 
В курортния град, на 9 ноември от 12:00 часа, ще бъде изградена стена, с размери 5.40 м на 2.40 м, по подобие на реалния модел. Едната страна ще символизира Източната част на Берлин, като ще бъде “охранявана” от два военни автомобила Трабант – Кюбел и един полицейски автомобил Трабант.
 
От другата страна, която ще представи Западен Берлин – ще бъде “пазена” от американски Джип Уилис, с американска униформа . Там ще бъдат изложени  и други автомобили – няколко от марката Фолксваген, Мерцедес, Опел  и др.
 
Организатори на събитието са Национален клуб Трабант, които обещават кулминацията да бъде около 16:00 часа. Тогава Берлинската стена ще бъде „разбита“, а Трабант ще навлезе в Западната част, така както е било преди 30 години на 9 ноември 1989 година. Финалът на празничната програма ще бъде около 17 ч, като за спомен ще бъдат раздадени награди, малки блокчета с лого , имитиращи част от стената.
 
На атрактивната инициатива се очаква да присъстват около 60  Трабанта от различни краища на страната – София, Ботевград, Плевен, Трявна,  Велико Търново, Разград, Исперих, Търговище, Русе, Добрич, Варна, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и др.
 
Ще присъстват множество привърженици, любители, съмишленици и почитатели на немската марка Трабант.
 
Организаторите от Национален Клуб “Трабант” са готови да посрещнат с „добре дошли“ всички фенове, почитатели, гости и приятели на марката, които ще се включат в мероприятието, като им предложат множество положителни емоции и изненади.