ТПП в Стара Загора – член на Enterprise Europe Network
ТПП в Стара Загора – член на Enterprise Europe Network / netinfo
Старозагорската Търговско-промишлена палата е пълноправен член на Enterprise Europe Network. Това е най-мащабната мрежа на Европейската комисия ,която има за цел да подпомага развитието на малкия и средния бизнес.

Стартът на Enterprise Europe Network бе даден на 7 февруари в Брюксел от заместник председателя на ЕК Гюнтер Ферхойген, съобщи директорът на ТПП-Стара Загора Олег Стоилов.

Enterprise Europe Network обединява бившите Евро Инфо Центрове и Иновационните центрове и ще предоставя интегрирани информационни и иновационни услуги.

В нея членуват 13 български организации, които ще предлагат достъпни услуги за представителите на малкия и средния бизнес.

По данни на Евростат малките и средните предприятия в ЕС са около 99 % от европейската икономика.

Този факт ги определя като основата на европейската икономика.По този повод ЕК стартира проект, който има за цел да превърне европейските политики в конкретни действия чрез нормативна уредба ,която да стимулира развитието на малкия и средния бизнес.Директорът на ТПП Олег Стоилов и главният секретар Красимира Аврамова присъстваха на публичното обсъждане на Акт  за малкия бизнес.Форумът се проведе на 6 февруари в Брюксел с участието на над 500 представители на бизнеса .

Фирмите могат да участват в разработването на Акта за малкия бизнес ,като се включат в он-лайн обсъждане.То ще бъде отворено до края на месец март . Въпросникът вече е преведен на български език от ТПП .