ТПК-та срещу Иван Ганев
ТПК-та срещу Иван Ганев / Dariknews
ТПК-та срещу Иван Ганев
24080
ТПК-та срещу Иван Ганев
  • ТПК-та срещу Иван Ганев

Председателят на Окръжния съюз на ТПК в Стара Загора Иван Ганев е ощетил местни кооперации за близо два милиона лева. Това твърдят председателите на ТПК-та от Гълъбово, Раднево, Гурково и Стара Загора. Тези кооперации вече са изключени от Окръжния съюз.

Според тях в Управтелния съвет на Съюза членуват само три кооперации, които са ръководени от снахата на Ганев, секретарката му и неговия електротехник. Важните решения, сред които и продажба на имоти, се вземат не от Общото събрание, а от УС. Промяната в устава е направена, за да се облагодетелстват приближените на Ганев, твърдят ощетените. Според тях три магазина са продадени за общо 6 хиляди лева през 2007 година, когато един кв. м. се е търгувал за 2 хиляди лева. Част от складова база е продадена на сина на Ганев за 4 хиляди лева. Така ощетените изчисляват, че нанесените вреди са за близо два милиона лева. Изхвърлените от Окръжния съюз кооперации са сезирали прокуратурата. След досъдебно производство, поради липса на данни за престъпления, проверката е преустановена, твърди Иван Ганев.

ТПКта срещу Иван Ганев
netinfo

"Изгонените ТПК-та са недисциплинирани, а някои нямат имущество и за един лев. Имотите са продадени по балансова, а не по пазарна цена. Аз съм избран за председател до 2020 година и в последните осем години работя без заплата". Това каза председателят на Окръжния съюз на ТПК в Стара Загора Иван Ганев.

В прикачения звуков файл чуйте какво твърдят ощетените председатели на кооперации и Иван Ганев.