Тихомир vs. Тихомир
Тихомир vs. Тихомир / netinfo
В момента бившият шеф на “Автобусни превози” Тихомир Томов е в съдебната зала. Той заведе дело срещу колегата Тихомир Етърски и търговското дружество ”7 дни Прес” за нанесена обида.

Припомняме ви, че повод за скандала стана една значка, която Томов носеше на общоградските тържества по повод празника на българската армия 6 май. Според Етърски значката изобразява нацистки символ , а пред Дарик радио тогава , Томов каза,че значката е подарък и представлява старобългарски знак.

“В съда съм поканил художника Христо Танев. Нека той да обясни какво означава този знак. В сайтовете на няколко български патриотични организации този знак е тяхно лого. Този слънчев диск с кръст е и на мантията на цар Калоян. Всички, които са ходили в Берлин знаят знака на Брандербургската врата. Някой махнал ли го? Уволнили ли са кмета на Берлин?”, кометира за Дарик Томов.

Съдебният иск е за "нанесена неимуществена вреда" и е на стойност 20 хиляди лева. В момента тече разпитът на шестимата свидетели.

28 хиляди лева трябва да изплатят Прокуратурата на Република България , Районният и Окръжният съд в Стара Загора на бившия заместник-кмет на Стара Загора Тихомир Томов. Той осъди институциите за нанесени “неимуществени вреди” заради дело преди 8 години. “Пловдивският Окръжен съд, където се проведе съдебният процес, присъди в моя полза преди седмица, а аз преди два дни получих решението на съда”, каза за Дарик радио Тихомир Томов.

Трите правораздавателни институции трябва да заплатят обезщетението за “преживени тежки душевни болки и морални страдания от незаконно повдигнато обвинение”. Решението може да се обжалва в 14-дневен срок .

Бившият заместник-кмет пък е осъден да заплати държавна такса в размер на 8 480 лева.

"В началото на следващата година очаквайте разкрития около бизнеса с билбордовете в Стара Загора", закани се Томов в аванс.