Тихомир Томов подава оставка
Тихомир Томов подава оставка / netinfo

Заместник-кметът Тихомир Томов подава оставка. "Мотивите са чисто човешки и са следствие на моята позиция като личност", каза Томов пред Дарик.

Той допълни, че няма административен натиск от страна на неговия работодател - кметът професор Светлин Танчев. Имаше политически натиск от страна на партия “Атака”, призна Томов.

Повод за скандала стана значка, носена от Томов на тържественото отбелязване на Празника на българската армия - 6 май, за която се твърдеше, че е значка с нацистки символ. По-късно стана ясно, че значката е със стар български символ.

Припомняме ви, в началото на миналата седмица областният координатор на Атака Михаил Михайлов заяви, че Томов е изключен от партията с благословията на Волен Сидеров. Тогава Томов съобщи, че по време партийно събрание не е имало гласуване, а 95 процента от съпартийците му го подкрепят.

"Оставам верен на идеите си въпреки, че в редиците на "Атака" има много хора, в това число и депутати, които са бивши агенти на Държавна сигурност. Жалкото е, че и аз гласувах за тях", призна пред Дарик Томов.

Утре в 9 часа в кабинета на професор Танчев заместник-кметът ще депозира оставката си.