Театърът с първо премиерно представление за сезона
Театърът с първо премиерно представление за сезона / Dariknews.bg, архив

„Слънчево с... гръмотевици" от Кен Лудвиг е първото премиерно представление на голяма сцена на ДТ „Гео Милев" за творчески сезон 2014/2015.

Комедията "Слънчево с... гръмотевици" ще Ви отведе зад кулисите на театъра, за да станете свидетели на семейни конфликти, любовни драми, пиянски безумия и провалени мечти за холивудска кариера. Но когато завесата се вдигне, у зрителите не бива да има никакво съмнение в красивия свят на театъра и спокойно да се насладят на актьорското изкуство.

Авторът поставя героите си в комични безизходни ситуации, но се отнася със симпатия и съчувствие към тях. Комедията дава шанс на героите да се измъкнат от хаоса с надеждата, че въпреки гръмотевиците, слънчевите дни за театъра не са безвъзвратно загубени: "Театърът може би умира, но той все още диша. И е нашата единствена спасителна връзка с човещината"...

Преводът и режисурата на тази невероятна комедия са дело на проф. Андрей Аврамов, сценографията и костюмите - на Теодора Лазарова. В ролите ще видим актьорите: Христофор Недков, Елена Азалова, Стефан Борисов, Галя Александрова, Илчо Димитров, Светла Тодорова, Виктория Ангелова, Стефан Делев.

Премиерата на спектакъла е на 29 септември от 19 часа на голяма сцена в ДТ „Гео Милев".