Театър на трохите в Деня на хляба
Театър на трохите в Деня на хляба / DarikNews.bg, архив- Десислава Янкулова, Дарик Благоевград

Каква е обаче връзката между книгите и хляба? Как книгите пазят традициите? Как да заситим духовния си глад? Как да четем хляба? Каква е връзката между четенето и месенето? Отговорите ще получите в Деня на хляба.

Регионална библиотека Захарий Княжески и Мрежа хлебни къщи Ви канят да преживеете един необичаен и докосващ всичките ви сетива „Ден на хляба в Библиотеката - изложба на книги, презентации и хлебни приключения".

Денят на хляба е на 12 октомври, а програмата за отбелязването му започва от 10 часа с презентации в залата на първия етаж.

От 11:30 часа във фоайето на първия етаж-за деца и възрастни ще бъде представено месене на хляб и импровизации в Театъра на трохите

Във фоайето ще бъде подредена изложба на книги и статии „Хляб -производство, символика, традиции".

Всички знаем, че домът на книгите е библиотеката, а домът на хляба е пекарната. И двете места са място на концентрирана работа в защитена среда. В библиотеката човек трупа познания, смесва библиографии, добавя цитати, както и щипка препратки, които заквасват нови идеи за статии, книги, курсови и дипломни работи, дисертации, очерци и какви ли още не форми на словото, които хранят ума и сърцата ни! Месенето на хляб е почти същото, ръцете боравят с материята на брашното, водата, кваса, солта и захарта!