Театър на добротата в ГПЧЕ ”Ромен Ролан”
Театър на добротата в ГПЧЕ ”Ромен Ролан” / организатори

"Десет малки негърчета" по романа на Агата Кристи са пресътворили в представление ученици на ГПЧЕ"Ромен Ролан" в Стара Загора. Те ще го играят с благотворителна цел на 15 май от часа 19.30 часа и на 16 май от 14.30 и 19.30 ч. в Младежки дом. Идеята на младите театрали е да бъде създаден Фонд за подпомагане на съученици, които имат нужда от финансова помощ. Партньори са СНЦ"Сдружение Родители Новатори" от Стара Загора. Роли, репетиции, костюми - изцяло са дело на гимназистите.

Ето кои са „десетте малки негърчета" от постановката на най-новия, трети поред театрален състав в ГПЧЕ"Ромен Ролан":г-н Блор (Обрейко Ташев), г-ца Брент (Симона Божинова), г-н Макартър (Пламен Петров), г-н Марстън (Ганчо Такиев), г-н Роджърс (Христо Римпопов), г-жа Роджърс (Христа Обретенова), г-н Армстронг (Митко Христов), г-н Ломбард (Диан Грудев), г-ца Клейторн (Светлозара Стоянова), г-н Уоргрейв (Виктор Тенев).

Режисьори са част от участниците и техни съученици- Диан Грудев, Владислав Иванов, Теофана Монева, Деница Тенева, Цветелина Маринов. Сценарист е Диан Грудев.

Криминалният роман на Агата Кристи е превърнат в леко комична, но достатъчно сериозна постановка, която си заслужава да видите! Билетите са представленията са на стойност 5 лева.

Десет малки негърчета (на английски Ten Little Niggers, по-късно And Then There Were None и Ten Little Indians) е криминален роман написан от Агата Кристи, публикуван във Великобритания на 6 ноември 1939. В него се разказва за десет души, извършили убийства, но измъкнали се от наказание по един или друг начин. Те биват изиграни и всички умират на малък остров. Въпреки че гостите мислят, че са единствените хора на острова, един по един биват мистериозно убити следвайки текста на детска песничка. Това е най-продавания роман на Агата Кристи с продадени над 100 милиона копия до ден днешен, правейки го най-продавания криминален роман в света и седма най-популярна книга на всички времена. Десет малки негърчета бива адаптиран в пиеси, филми и видео игра.