опера Стара Загора
опера Стара Загора / netinfo
Таня Иванова е Мими в „Бохеми“ на 31 март. Тя е израснала в Стара Загора. Сопраното не прекъсва връзката с родния си град, където прекарва най-безгрижните си години. И където попада в плен на музиката, на операта, на пеенето. Животът я отвежда в различни точки на България и света, но талантливата певица се връща винаги с радост в родния си град. Често я виждаме дори без повод в залата на Операта – на репетиции, на балет, на оперни спектакли. През последния творчески сезон старозагорската публика имаше възможността да аплодира блестящата интерпретация на Таня Иванова на ролята на Тоска от едноименната опера на Пучини.

На 31 март от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера Таня Иванова ще се представи в още една своя любима пучиниева роля  - на Мими от операта „Бохеми“. Ролята на Мими е ключова за Таня Иванова. Това е първата роля от сопрановия репертоар на певицата. Дебютира през 2012 година на сцената на Бургаската опера, за което е много благодарна на директора Александър Текелиев за този шанс. „И тогава, и сега се стремя да съм максимално вярна на стила на Пучини – за мен това е най-важно! Да пея пред родна публика винаги е най-вълнуващо, но и най-хубаво. Знам, че всички в залата винаги са с мен“.

На 31 март сопраното ще си партнира в премиерния спектакъл на операта „Бохеми“ с великолепен солистичен състав: украинецът Михайло Малафи ще бъде нейния любим Рудолф, Валери Турманов, Ивайло Джуров и Иван Кабамитов ще бъдат останалите бохеми, Деси Стефанова – ще бъде Мюзета, Александър Марулев ще се представи в ролите на Бенуа и Алсиндор. На диригентския пулт ще застане Ивайло Кринчев. Новата постановка на спектакъла на операта „Бохеми“ е на режисьора Огнян Драганов в екип с утвърдените художници: румънският сценограф Каталин Йонеску-Арборе и майсторката на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова. Участват още хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора, ДЮСОБ „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора. Хормайстор Младен Станев.